Huehuetenango je jednou z nejoblíbenějších oblastí kávy na severozápadě Guatemaly. Káva se zde vyráběla od 18. století, kdy o ní prvně informovali jezuitští kněží. Jeden z hlavních důvodů, proč je Huehuetenango (také známý jako Huehue) tak dobrou kávu, je jedinečná topografie. Na úpatí pohoří Cuchumatanes jsou vynikající půdní podmínky a správné mikroklima. Horkovzdušné proudy z Mexika umožňují pěstování kávy až do výšky 1900 m n. m. Oblast San Antonio Huista je obýván havně členy kmene Huista, kteří kávu produkují zejména jako jednotliví drobní farmáři. Zpracování kávy prochází mokrým procesem. Kávové bobule se sklidí, následně dojde k fermentaci, promytí a poté jsou usešeny sluncem.
Profil šálku: Mírná citrónová kyselost, sladký, hladké a vyvážené tělo, tóny čokolády
SCA skóre: 83
Původ: Guatemala
Oblast: Huehuetenango, San Antonio Huista
Výrobce: drobní a střední zemědělci
Období sklizně: prosinec - duben
Klasifikace: Fancy Strictly Hard Been
Druh: Bourbon, Caturra, Typica
Nadmořská výška: 1300 m - 1600 m n. m.
Proces zpracování: morkou cestou
Kategorie: | Čokoládovější káva |
---|