Brazil Sítio Morada do Sol

Neohodnoceno

Výběrová káva od farmáře Edimara Mirandy.

 

Ve vůni je dobře patrný javorový syrup, v chuti kokos, v dochuti mandle.

315 Kč 630 Kč 1 260 Kč 315 Kč 630 Kč 1 260 Kč od 315 Kč

Historie farmy:

Edimar začal pracovat na kávové plantáži svého otce a strýce ve věku 12 let. V polovině 80. let zdědil pozemek po své babičce Vicêncii Duarte a zahájil svou cestu do kávového průmyslu se svou ženou a dvěma dětmi. Od roku 2014 zlepšoval kvalitu svých káv a účastnil se místních a regionálních soutěží se skvělými výsledky. Nyní pokračuje ve výrobě vysoce kvalitních káv, protože pro rok 2019 to bylo poprvé, co byly jeho kávy exportovány do Evropy. Od příští sklizně (2020) bude usilovat o selektivnější sklizeň a vyšší kvalitu kávy. Edimar je takříkajíc jako místní šéf, protože má mezi farmáři mnoho přátel, kteří následují jeho kroky. Byl velmi hrdý na to, že poprvé viděl své jméno na kávovém sáčku poté, co 40 let pracoval v kávovém průmyslu.

 

Systém zpracování kávy:

Sklizeň se sklízí ručně, po sklizni se třešně umyjí a osuší. Od roku 2020 se pro proces sušení budou používat zavěšená lůžka, aby se vyráběla kvalitnější a kvalitnější káva. Po usušení je káva dopravena do dřevěných košů, kde po dobu nejméně 30-40 dní odpočívá.

 

Budoucnost:

Edimar je lídr, který vždy hledá lepší způsoby, jak pomoci svým přátelům farmářům. V roce 2020 investoval do lepšího praní kávy, odšlupkování, třídění a vybudování 400m2 zavěšených postelí pro sušení. Přeje si, aby měl dostatečnou podporu pro další investice do své farmy.

 

 

Farmář: Edimar Miranda

Region: Matas Region

Vesnice: Estouros

Město: Araponga

Nadmořská výška: 1300-1350 m n. m.

Odrůda: Red Catuaí 44

Zpracování: Natural, Pulped Natural

Roční produkce: 100 žoků

Rozloha: 8 ha